da fare

Da Fare:

ANFITEATRO vertelt ook wat anderen

organiseren in verband met Italië

Volg ons ook op Facebook

FILM FESTIVAL GENT van 10 tot 20 oktober 2017

Focus op Italië Van 1 tot 24 september 2017

Met het beste van de nieuwe Italiaanse cinema en een terugblik op het glorieus verleden van een van de historisch belangrijkste filmlanden ter wereld.

 

Hierbij 4 documenten met meer info:

 

In FOCUS OP ITALIE vind je een inleidende tekst over onze themafocus

 

In FOCUS ON ITALIAN CINEMA gaat men dieper in op de nieuwe films die geselecteerd werden voor Film Fest Gent,

 

in Politieke Italiaanse Cinema in de jaren 60 en 70' vind je alle films die politiek getint zijn uit die periode geselecteerd door Film Fest Gent.

 

Tenslotte is er een overzicht Who is who Italia - Forza Italia? van alle prominente Italiaanse regisseurs, met tips van films

 

Graag uw sp[eciale aandacht voor een aantal Italiaanse pareltjes. oDe makers van deze films komen naar Gent en geven een inleiding en een leuke Q&A !

 

GODEN, TEMPELS EN GRAVEN IN ONZE STREKEN IN DE ROMEINSE TIJD    WOENSDAG 25 OKTOBER

 

 Voordracht door Guido Cuyt  in UA–Stadscampus, auditorium R-004, Rodestraat 14, 2000 Antwerpen :2017 om 20 UUR

.

 De voordracht bevat drie luiken : de heiligdommen, de culten en de grafrituelen. In de officieel door Rome gestichte steden (coloniae), zoals Keulen, Xanten, enz. vinden we architectuur die niet moet onderdoen voor de hoofdstad. Anders is het gesteld op het platteland. De overwegende tempeltypes zijn daar het fanum (Kontich, Grobbendonk,…) en het landelijk openluchtheiligdom (Wijnegem). Welke godheden werden er vereerd ? – Behandeld worden de officiële Romeinse goden, de keizercultus (Tongeren), de inheemse goden, de mysterieculten (Mithras in Tienen) en het christendom (Tongeren).

 

 

Alle belangstellenden zijn welkom; de toegang is gratis (Let wel : de parking van de Prinsstraat sluit om 22.00 uur).

Wandelingen in Rome

 

Bart Tordeurs organiseert tijdens de komende herfstvakantie en kerstvakantie telkens twee begeleide wandelingen in Rome. Voor meer info en data : http://taste-italy.be/calendar-2/