lucca

Italiaans studeren in Lucca !

Twee taalscholen hebben een voorstel speciaal voor studenten uit de zustersteden.

Programma 2018 e le nuove date della settimana della lingua italiana

Programma 2019 (Italiana) e Program 2019 (English)

 

 

 

 

Koine Center Programma 2018

 

Bovendien vertelde Stefano van Koiné ons nog het volgende: 

"nel caso che is soci di Anfiteatro vogliano freequentare uno dei corsi proposti, saremo lieti di offrire loro un  prezzo speciale in base al corso prescelto".

 

  Neem dus contact met stefano@koinecenter.com en verwijs naar Anfiteatro

Topkok uit Lucca koestert herinneringen aan Sint-Niklaas Uiensoep met eigeel van Giuliano Pacini is gebaseerd op Gentse waterzooi

Dit lazen we in het Nieuwsblad van 6 september. We citeren verder

 

“In de Toscaanse stad Lucca blijft topchef Giuliano Pacini van restaurant La Buca di Sant’ Antonio in Lucca toch nog warme herinneringen koesteren aan de jumelage met de Wase hoofdstad. De 74-jarige chef staat nog steeds aan het fornuis van zijn druk bezochte zaak in de historische stad. “Het doet me altijd veel plezier om in mijn restaurant mensen te ontvangen uit de regio van Sint-Niklaas”, zegt hij. “Bijna vijftig jaar geleden was ik te gast in restaurant 't Begijnhofken voor een culinaire uitwisseling met plaatselijke chefs. Ik leerde er onder meer Gentse Waterzooi kennen. Op basis van die bouillon ontwikkelde ik mijn uiensoep met eigeel, een uniek gerecht in Lucca en Toscane. Ik heb ook nog contact met Herman Cole, de man die mee de jumelage met Sint-Niklaas ondersteunde.”

 

Vroeger al (in 2004) schreef de Standaard over Giuliano Pacini en La Buca di Sant'Antonio

 

De adressen van Herman Cole

Nog één adres om je dag te besluiten: ga eten in het restaurant ‘Buca di Sant Antonio’ in een zijstraatje van de Piazza San Michele. Ik was er ooit toen het nog een Michelinster had, maar Franco Barbieri en Giuliano Pacini zijn gelukkig teruggekeerd naar de eerlijke streekgebonden gerechten van Toscane, zij het in bescheidener porties en in een modern kleedje gepresenteerd. Met een ongelooflijke vingervlugheid draait Anna in de keuken de zelfgemaakte pasta in kleine tortellini, zo mooi en gaaf als de naveltjes van een boreling. Bereid ‘alla Lucchesa’ eten we ze nadien op, met een saus die uren op de hoek van het vuur heeft staan pruttelen tot alle smaken zich hebben vermengd. (foto: Herman Cole)

Op bezoek in Lucca ?

 

Maria Curto geeft terug geleide avondwandelingen door Lucca. Niet te missen. Maria was reeds herhaaldelijk op de Piccione om haar stad voor te stellen.

 

Bezoek zeker eens haar site http://it.mariacurto.com

foto's: Kris Werts

Foto's met dank aan

Italia, un museo a cielo aperto

Italia, Italiani, Italianerie

Kris Werts

foto's: Lode Corveleyn

Een website met zeer veel toeristische informatie over Lucca en omstreken is

 

www.luccaturismo.it

sito ufficiale del Servizio Turismo di valenza sovracomunale del Comune di Lucca.

Om op de hoogte te blijven van het nieuws uit Lucca: