che cosa faremo

Zondag 28 april    Bier maken...van oudsher....in Vlaanderen, maar ook in Italië

Erfgoeddag

 

Als italofiele vereniging gaan we met bestuurslid Daniëlle Van Gael op zoek naar sporen van bierbrouwen in Vlaanderen en in Italië.

Met een geïllustreerde beeldenbabbel en –indien gewenst – bij een glas van een brouwerij die zich op een boogscheut van De Oude Zwaan in Belsele bevindt.

Praktisch: zondag 28 april  om 11u      Café 'De Oude Zwaan', Hof Van Belsele 1,  Belsele

Gratis inkom, wel inschrijven

 

Dinsdag 7 mei     Van Brindisi naar Vlaanderen…


De Italiaanse journaliste en schrijfster Serena Passarelli vertelt in het Nederlands over haar leven in Puglia – en hoe dat verschilt van Vlaanderen, en over haar recent in Italië verschenen boek ”Promemoria”. In het kader van Talen kleuren de wereld 

Praktisch: Dinsdag 7 mei, 20 u  Stedelijke Openbare Bibliotheek, Hendrik Heymanplein 3 Inkom 4 €,  leden Anfiteatro 2 €   Inschrijven

 

Woensdag 22 mei 2019   DAGUITSTAP NAAR DE WESTHOEK - IL FANGO DELLE FIANDRE


In het verlengde van onze vorige initiatieven rond de Grande Guerra  (excursies, voordrachten, zang- en poëzieavonden)  plannen we nogmaals een activiteit waarin de herdenking van de Eerste Wereldoorlog en Italiaanse cultuur in elkaar overvloeien


Op het programma staan o.a. de Italiaanse graven op de Westerbegraafplaats in Gent en op de militaire begraafplaats van Houthulst, de memorialen van Koekelare en Vladslo, de Last Post in Ieper. We heffen zelfs een glas échte trappist bij de abdij Sint-Sixtus van Vleteren.

Herman Cole en Marc Van Meerssche begeleiden deze uitstap 

 

Practisch :  Woensdag 22 mei, 8u vertrek uit Sint-Gillis-Waas (aan de parking van CC De Route, Stationsstraat 201).We zijn 's avonds terug  in St Gillis rond 22.30u 

Bijdrage voor leden 60 euro,  voor niet leden van 70 euro Inbegrepen zijn :  de rit met autocar, toegangsgelden, middagmaal, fooi chauffeur.

Inschrijven vóór 1 mei  mei door storten van uw bijdrage op 
anfiteatro-rekening  IBAN : BE84 4139 1885 2159  met vermelding ‘ Westhoek’


Invito

Zondag 19 mei 9u30 tot 12 u Naar Rome over oude pelgrimspaden  deel II 


Op de avond van de 'Pelgrimsroutes, de reis van de abt Emo' (14/3) was er geen tijd meer voor het 2de luik, nl de praktische tips over de wandelroutes in Italië. Daarom lassen we een vervolgmoment in: praktische tips rond de pelgrimsroutes naar Rome.


Uiteindelijk leiden alle wegen naar Rome, maar welke moet je nemen als wandelaar of fietser? 
Wil je de historische tocht maken of de hoogste passen nemen, wil je op campings, in hotelletjes of in pelgrimsherbergen overnachten?
Luc Gregoir, ervaren wandelaar en medewerker van www.pelgrimswegen.nl gaat in op de bijzonderheden van de routes, maar willen we je ook op weg helpen.
Na de lezing genieten we nog van een glas Anfiteatro wijn. 


Voor wie aanwezig was op 14 maart  is de toegang gratis.   Wel inschrijven   
Wie niet aanwezig kon zijn op 14 maart is de bijdrage : 5 euro voor niet-leden, 4 euro voor leden


Zondag 19 mei 9u 30 tot 12u   Conferentiezaal Bibliotheek, Heymansplein in Sint-Niklaas

zondag 26 mei 16u   Mediteraan dubbelconcert:  iReSaltati  en de  The Escarteen Sisters 

 organisatie Bib ism muziekclub 't EY en Anfiteatro 


In het kader van "Talen kleuren de wereld", een stadsbreed project van de Sint-Niklase bibliotheek, dat aan de hand van de rijkdom van talen de diversiteit van de samenleving in de kijker zet.


Uit Italië komt iReSaltati. Dit kwartet (voor deze gelegenheid uitgebreid tot een kwintet) heeft zijn wortels in de Siciliaanse tradities. De tarantella zal misschien een belletje doen rinkelen? In ieder geval munt dit zeer jong ensemble uit in de muziek van het zuiden van Italië in al zijn varianten. Ook pizzica en tammurriata staan op het programma. Levendige, dansbare muziek met Siciliaanse wortels.

Het gezelschap bestaat uit: Sebastiano Pietrini: Chitarra Battente e Tamburello Federico Chiofalo: Chitarra e Organetto Giacomo Pruiti : Flauto Dolce Luigi De Francesco: Chitarra Voce e marranzano. Santino Scordino: Zampogna e Tamburello. Wouter Vandenabeele: ViolinoVan de andere kant van de Middellandse zee komen The Escarteen Sisters: Flavia en Laia.  Zij groeiden op in een landelijk en rustig gelegen landhuis in de Penedès; een historisch deelgebied van Catalonië. Daar werden, in alle rust en vrede, hun liedjes geboren. Hun muziek ademt de invloed van de natuur die hen omgeeft. Eigenzinnig, geworteld in het verleden en toch hedendaags, wars van platte commerce én oprecht.  Ergens hebben ze nog een wortel in Vlaanderen, maar zingen vandaag speciaal voor ons hun Catalaans repertorium. Al mag een Engels nummer ook natuurlijk.

Flavia Escartin Pede: cello, stem, Laia Escartin Pede: viool, stem en percussie


zondag 26 mei 16u (deuren 15u)  Muziekclub 't Ey Koutermolenstraat 6b Belsele  (bij goed weer buiten)

Inkom leden t' Ey/Anfiteatro € 7 / niet-leden € 10        Het programma van 't EY


Inschrijven website 't EY 

Waar vind je andere info over activiteiten ?

 

Wat anderen organiseren in verband met  Italië: ‘‘Da fare’

 

Recente beelden van enkele voorgaande ANFITEATRO  activiteiten  ‘Che cosa abbiamo fatto’

 

ANFITEATRO heeft een aantal doorlopende of terugkomende activiteiten: 'Sempreverde'

Het koor La Piazzetta, de babbelnamiddagen, de leesclub, de reisbeurs Piccione Viaggiatore.