che cosa faremo

Buttachicchi  Vrijdag 18 oktober om 18u30


Graag nodigen we jullie uit voor onze jaarlijks Anfiteatro etentje,voor de kenners : de Buttachicchi. (Spreek uit: ‘BoettaKiekkie’).  
 
Na het succes van vorig jaar blijven we bij de formule: ‘Specialisten uit onze kring koken voor onze gasten’ . Hierbij alvast het menu 
 
     MENU  “COME A CASA LORO”


     Aperitivo               Prosecco di Valdobbiadene
     Antipasto              La fantasia cromatica dal carrello
     Primo piatto          La pasta e fagioli, tradizionale della cucina contadina
     Secondo piatto     La parmigiana di melanzane della nonna
     Dessert                La cotognata al gorgonzola dolce su letto di pan di fichi

 
 Ook volgens de gevestigde tradities: Anfiteatro biedt het aperitief aan….

Wijnen bieden we aan tegen democratische prijzen (water is helemaal gratis) en voor de ambiance zorgen we ook dit  jaar zelf !

Praktisch: Parochiezaal, Hof van Belsele, te Belsele 
Inschrijven doen we door de bijdrage te storten op de Anfiteatro rekening met mededeling ‘Butta’ :  leden 25 €, niet-leden betalen 30 €.
Aarzel niet …  Er zijn slechts 50 zitjes

Karikatuur van Vivaldi,  

gemaakt tijdens zijn leven 


De barokmuziek, Italië’s pracht en praal   22 november, 23 januari, 20 maart

Niet te missen voor alle nieuwsgierige muziekliefhebbers!


De barokmuziek in het Italië van de 17de eeuw is tot vandaag nog steeds de meest ingrijpende scharnierperiode in de geschiedenis van onze westerse muziek.De opera met zijn aria’s en recitatieven, de castraten, het concert, de symfonie, … allemaal dingen die voor de muziekliefhebber van vandaag vertrouwd in de oren klinken en zó vanzelfsprekend zijn. Componisten zoals Monteverdi, Vivaldi, Pergolesi, Corelli zijn niet meer weg te denken.


Waar, wanneer, waarom en hoe is dat alles ontstaan? Wie waren die componisten eigenlijk? Hoe zit dat nu met die castraten? Basso continuo, monodie, wat is me dat? De invloed van de vioolbouwers uit Cremona (Stradivarius)? …Vele vragen, die een antwoord verdienen.


Anfiteatro bestaat volgend jaar 30 jaar. Een jubileumjaar! La nobiltà obbliga! Een uitgelezen moment om aan die glorierijke periode uit de Italiaanse muziekgeschiedenis de nodige aandacht te geven. Muzikale kennis is hiervoor helemaal niet nodig. Één voorwaarde: je moet een nieuwsgierige muziekliefhebber zijn.


Tijdens een cyclus van drie voordrachten en aan de hand van zorgvuldig gekozen muziekfragmenten wordt dit boeiende verhaal u verteld op een toegankelijk manier door Jacques Seeuws, sinds jaren Anfiteatro lid én hartstochtelijke muziekliefhebber.

De drie voordrachten gaan door in de conferentiezaal van de BIB (Heymanplein, Sint-Niklaas) op vrijdagnamiddag 22 november, donderdagnamiddag 23 januari en vrijdagnamiddag 20 maart telkens van 14.00 u tot 16.30 u. Tijdens de pauze wordt u een drankje aangeboden.


Inschrijven voor één voordracht doet men hier.  Men  betaalt dan aan de kassa: voor Anfiteatro leden € 6,00; voor niet- leden € 8,00. 


Inschrijven voor de hele reeks doet men door zijn bijdrage te storten op de Anfiteatro rekening: BE84 4139 1885 2159 met vermelding ‘barokmuziek’.

De bijdrage bedraagt dan  € 15,00 (leden) en € 21,00 (niet-leden)

Nog enkele data die je best al aankruist in je agenda:

 

31 januari 2020: Nieuwjaarsconcert en -receptie …
9 februari 2020  reisbeurs Piccione Viaggiatore 

Waar vind je andere info over activiteiten ?

 

Wat anderen organiseren in verband met  Italië: ‘‘Da fare’

Beelden van enkele voorgaande ANFITEATRO  activiteiten  ‘Che cosa abbiamo fatto’

ANFITEATRO heeft een aantal doorlopende of terugkomende activiteiten: 'Sempreverde'

   Het koor La Piazzetta,

   de babbelnamiddagen,

   de leesclub,

   de reisbeurs Piccione Viaggiatore.

Meer info hierover vind je op Sempreverde'