da fare

Da Fare: We geven je hier suggesties voor Italiaanse activiteiten in de buurt die we niet zelf organiseren...

Reservaties doe je bij de organisator (dus niet bij Anfiteatro)

We doen ons best om alles correct op onze site te krijgen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor eventuele (menselijke) fouten.

Volg ons op Facebook

Filmvoorstelling 'De beroemde bereninvasie van Sicilië'   december/januari 


Kleurrijk en berenleuk avontuur van illustrator Lorenzo Mattotti naar het geliefde boek van Dino Buzzati. 'De beroemde bereninvasie van Sicilië' betovert jong en oud.  Te Antwerpen: info en tickets   Te Gent : info en tickets


Momenteel loopt de film 'Martin Eden'  de zalen.


De regie is in handen van Pietro Marcello, de Italiaanse documentairemaker die met Bella e perduta vier jaar geleden glansvol de overstap naar de fictiefilm maakte.  Marcello verplaats de roman van Jack London naar het Napels in de twintigste eeuw.

Een bespreking vab de film vind je hier.Tentoonstelling Lamente che mente. Een weg naar geluk   Bozar Brussel 8 tot 26 januari 2020


BOZAR stelt de tentoonstelling La Mente che Mente. Een weg naar geluk van Pippo Delbono voor. Neem een duik in de genialiteit en kwellingen van de regisseur. Een intieme blik op de man die zijn innerlijke ballingschap, de strijd met zichzelf en de confrontatie met dat waar hij voor vlucht met ons deelt – in een poging zichzelf te doorgronden, puur en onverbloemd. “De strijd met zichzelf vergt veel meer kracht dan de strijd tegen externe demonen”, schreef hij in zijn boek Le don de soi.

Meer info


Lezing Rome  De Klinge, 7 februari

Marc Vandenbon, auteur van het boek Innemend Italië,  kent Italië en vertelt graag over het tricolore schiereiland. Hij trekt dan ook door Vlaanderen met een kant-en-klare voordracht, ditmaal over Rome.

Organisatie DF info en inschrijven

Vrijdag 7 februari  20u, De Klingenaar, Kieldrechtstraat 12, De Klinge

Lezing  Hendrick De Somer  Een Lokers kunstschilder maakt carrière in Napels              Lokeren zaterdag 29 februari 


In 1622 emigreerde de twintigjarige Lokeraar Hendrick De Somer naar Napels. Hij had een opleiding gehad als kunstschilder en werd leerling van de beroemde barokschilder Jusepe de Ribera. Stilaan ontwikkelde hij een eigen stijl en leidde als zelfstandig meester zijn atelier in Napels, waar hij huwde en acht kinderen had. Hij kreeg talrijke opdrachten en werd in Italië zeer gewaardeerd. Waarschijnlijk keerde hij nooit naar Vlaanderen terug en daardoor bleef hij hier volslagen onbekend.


De Nederlandse kunsthistorica Marije Osnabrugge  heeft haar doctoraat gemaakt over schilders uit de Nederlanden die in de 17de eeuw naar Napels emigreerden. Zij komt op 29 februari 2020 naar Lokeren om een lezing te geven over leven en werk van Hendrick De Somer.


Cultureel Centrum, Kerkplein 5, Lokeren zaterdag 29 februari 2020 om 20 uur

gratis toegang, reservatie verplicht: 09 340 50 56 of ticketbalie.ccl@lokeren.be


Organisatie: College van burgemeester en schepenen, Stedelijke Erfgoedcommissie en Koninklijke Heemkundige Kring De Souvereinen, LokerenOpera in de Cinema


Kinepolis brengt in het seizoen 2019-2020 elf opera's op scherm, terwijl ze live worden opgevoerd in de New York Metropolitan Opera. 

Daarbij volgende Italiaanse opera's


11 april 2020      Tosca                               Puccini

9 mei                  Maria Stuarda                 Donizetti


Meer info

 


Tentoonstelling in Venetië    Van Titiaan tot Rubens  5 sept 2019 - 1 mrt 2020


Meesterwerken uit Antwerpen en andere Vlaamse collecties
Venetië - Palazzo Ducale - Appartamento del Doge

Meer info