ANFITEATRO heeft een aantal doorlopende of terugkomende activiteiten: Het koor La Piazzetta, de babbelnamiddagen, de leesclub, de reisbeurs Piccione Viaggiatore

De praatnamiddagen      Zelf Italiaans praten


Op 7 oktober starten we opnieuw met  onze Italiaanse babbelnamiddagen op woensdag tussen 14 en 16 u 


Achille die de praatgroep vele jaren begeleidde, heeft de fakkel doorgegeven aan drie van zijn, meer dan bekwame, deelnemers. De aanpak zal misschien een beetje anders zijn, maar wordt gedragen door de groep. 
Het belangrijkste is dat je een basiswoordenschat hebt en dat je bereid bent om je te mengen in het gesprek.
Sterk geïnteresseerd? Stuur dan asap een mailtje naar secretariaat@anfiteatro.be. Deelnemers aan de praatmiddagen zijn lid.

We hebben alvast een een coronaprove locatie gevonden, met dank aan Miepol!

   La Piazzetta


In de herfst van 2012 vormden wij, enkele Anfiteatro muziekliefhebbers, een koortje.  De voornaamste ambitie : plezier te beleven aan het zingen van authentieke Italiaanse volksliederen....  Intussen groeide dit koor uit tot een flinke groep van 14 zangers. Om de drie weken komen we samen voor een vrolijke zangavond... 


De vriendschappelijke en gemoedelijke sfeer van deze bijeenkomsten zijn even belangrijk als het zingen zelf.  Het koor kreeg de naam ‘ La Piazzetta’ naar dat andere beroemde plein in Italië.   Ons bestuurslid Achille Ziccardi brengt steeds nieuwe,  authentieke Italiaanse liederen aan met de daarbij horende interpretatie. Karen Van Meerssche dirigeert en Marc Van Meerssche begeleidt het koor op de piano. Daniëlle Van Gael staat in voor de administratie.


La Piazzetta trad reeds meerdere keren met succes op, o.a. laatst nog tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie, en de herdenking van het einde van W.O. I op 09. November 2018.

  De Leesclub

Elk jaar bespreken Anfiteatro en Davidsfonds Sint-Niklaas een boek van een  bij voorkeur hedendaagse Italiaans auteur, of soms een boek dat Italiaanse situaties behandelt.


We herinneren ons de boeiende discussies over boeken van Leonardo Sciascia, Sandro Veronesi, Leonard Pfeiffer , Baricco, etc. De besprekingen verlopen in een gemoedelijke sfeer volledig in het Nederlands. Kennis van Italiaans is dus niet nodig. Je bent natuurlijk vrij het boek te lezen in de taal van je keuze.

 

Deelname is meestal gratis (als er afhankelijk van de locatie toch een bijdrage gevraagd wordt dan krijgen leden van  Anfiteatro of Davidsfonds korting).


Meer informatie kan je bekomen bij onze voorzitter Romain, die ook de besprekingen leidt.

Piccione  Viaggiatore, de Italiaanse  reisbeurs


Al jaren wordt de tweede verdieping van de Stadsbibliotheek in Sint-Niklaas gedurende een dag omgebouwd tot Italiaanse reisbeurs onder de naam 'Piccione Viaggiatore'. Leden van Anfiteatro delen hun Italiaanse ervaringen met bezoekers. Een typisch klein hotelletje, een interessante B&B, een geweldige cursus Italiaans, een workshop gitaar in een Italiaans dorp, kookinitiatieven …. We proberen om een gevarieerd, niet-commercieel aanbod samen te stellen.

Het is toch zo leuk om deze informatie van eerste hand te ontvangen. Elk jaar opnieuw kan het initiatief rekenen op het bezoek van vele Italië-fans.

 

 

Kan u zich vrijmaken op een zondag begin februari ? Wil u andere fanatieke Italiëreizigers laten delen in uw prachtige ervaringen?  Wil u er een erezaak van maken om onwetenden te bekeren tot het geloof in de alomtegenwoordige schoonheid van ons favoriete schiereiland ? 

Dan wil u misschien meewerken als standhouder.


Neem contact met bestuurslid Brigitte voor praktische informatie.