TIPS

Anfiteatro lid Bart Tordeurs bouwde een

blog met zelf uitgewerkte wandelingen in Rome


Een rijke bron van inspiratie voor ieder die graag in Rome op stap gaat.  Dit alles op basis van Barts' jarenlange ervaring in de eeuwige stad.


Hier vind je de Bart's blog 

Achilles reistips: Op weg naar Italië

met de auto

met het vliegtuig

overnachten

 

Els Vergauwen wil graag een Italiaanse  'Motta' encyclopedie, ooit gekocht in Italië, gratis weggeven.  Els heeft ook nog een junior encyclopedie met leuke Disney-illustraties. Anfiteatroleden die geïnteresseerd mogen zich melden bij secretariaat@anfiteatro.be  

Leden van Anfiteatro krijgen voordeel/kortingen  bij volgende sympathisanten:

Culturele taalvakanties in Umbrië  najaar 2019


Italian Language and Culture institute organiseert dit najaar  culturele taalvakanties in het prachtige Umbrië.  Meer info vind je hier en op de  www.tuffoinitalia.it

 Leden van Anfiteatro ontvangen een korting van 25 euro!

Inschrijven of meer info? Mail naar charlotte@tuffoinitalia.it of bel 0032/485/85.55.95.

Het wijnhuis in Sint-Niklaas

een korting van 10 % op alle aankopen

Boekhandel 't Oneindige verhaal'

een korting van 10 % op alle aankopen

Casa dell'Alba in Montelparo  Le Marche! 

een korting van 10 % bij een verblijf in het historisch klooster van Montelparo

 Andere Italiëliefhebbers actief in Vlaanderen


Biscotti Nadia


Intussen wereldberoemd in Sint-Niklaas onder de naam 'Biscotti Anfiteatro'.  Marleen Cole kreeg echter het recept van Nadia, een vrouw uit Lucca.


-150 gr witte kristalsuiker

-200 gr gezouten hoeveboter

-350 gr zelfrijzende bloem

-2 eieren

-2 zakjes vanillesuiker

-cornflakes

of eventueel geroosterde amandelschilfers

 

Suiker, vanillesuiker en eieren opkloppen tot witte satijn

Boter op kamertemperatuur toevoegen

Bloem zeven en toevoegen

Goed mengen met houten of plastic lepel

Bolletjes vormen, ongeveer een grote knikker

door cornflakes rollen



Suggestie : eventueel kan je ook toevoegen

enkele druppels amandelextract

enkele eetlepels geroosterde pijnappelpitten

of rozijntjes

 

Op bakplaat in een voorverwarmde oven (150°) bakken gedurende 15 minuten

 

Smakelijk !


Je kan deze koekjes dompelen in een glaasje VIN SANTO  Genieten maar